Mexicansk sæsonstart for Formel E – opdateret

ABB FIA Formula E World Championship startede 2024 sæsonen på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City.

Dem 10. sæson i den elektriske serie havde Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche på Pole Position, foran Sebastien Buemi i Envision Racing, og Maximilian Günther i Maserati MSG Racing.

Nick Cassidy i Jaguar TCS Racing startede firer, foran holdkammerat Mitch Evans, Jake Hughes i NEOM McLaren, Robin Frijns i Envision Racing, Stoffel Vandoorne i DS Penske, Sasha Fenestraz i Nissan, og Jean-Eric Vergne i DS Penske på 10. startposition.

Cassidy, Evans, og Vandoorne skulle egentlig have startet en plads længere hver især, men da holdet ikke havde skubbet dem ind i garagen i forbindelse med et Rødt Flag, tabte de tre kørere en startplacering hver.

Det røde flag var på grund af et uheld for Jake Hughes, hvor han efterfølgende måtte skifte chassis, da holdet mente at den gamle bil var så skadet, at den ikke kunne laves.

Der var problemer for Sergio Sette Camara i ERT, som gik i stå på vej til gridden, og dermed var ude af løbet, inden det overhovedet kom i gang.

De 21 andre kørere tog starten på løbet.

2024 Hankook Mexico City E-Prix start
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Robin Frijns fik en rigtig skidt start, og faldt langt ned i feltet, inden han kom i gang.

Alle kom godt igennem de første sving, men senere på første omgang var Lucas Di Grassi i barrieren, men kunne selv bakke derfra. Han kørte dog ikke længere end tilbage til pitten, og parkerede bilen der.

På 3. omgang var der ballade for den anden ABT Cupra racer, hvor Nico Müller var i barrieren, efter kontakt med Antonio Felix da Costa. Portugiseren måtte udgå, mens schweizeren kunne køre videre.

Attack Mode skulle aktiveres to gange i dagens løb, i enten 2+6 minutter, 4+4 eller 6+2 minutter. Wehrlein var den første til at tage det, hvor han brugte 2 minutter i første hug.

Jean-Eric Vergne
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Dommerne fik hurtigt travlt. Pascal Wehrlein, Jake Dennis, og Norman Nato blev undersøgt for nogle potentielle tekniske unøjagtigheder på bilerne, mens kontakten mellem da Costa og Müller skulle gennemses. Dommerne fandt hurtigt ud af at Nato ikke havde gjort noget forkert.

Der var ballade i Sving 17, hvor Frijns havde ramt barrieren hårdt, og holdt midt på banen. Den strandede bil udløste en Full Course Yellow, som gik over til at blive Safety Car. Hollænderen var netop kørt forbi Edoardo Mortara, som havde været inde og aktivere Attack Mode, og endte med at tabe bagenden, og skøjte ud i barrieren, uden nogen former for kontakt mellem bilerne.

Løbet blev genoptaget med Buemi i front, foran Wehrlein og Günther. Buemi var i front, da Wehrlein havde brugt begge Attack Modes, mens schweizeren stadig havde en tilbage. Den tog han dog med det samme, og satte jagten ind på Wehrlein ude i front.

Sebastien Buemi & Nick Cassidy
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Da Günther tog sin anden Attack Mode, fandt han tilbage på 4. pladsen bag Cassidy, men havde 4 minutter til at komme forbi – og måske endda længere frem i feltet. Det lykkedes dog Cassidy at holde sig foran, hvorefter de kunne duellere på lige fod i det sidste godt 15 omgange af løbet.

Vergne havde haft en god første halvdel af løbet, hvor han havde vundet fire placeringer, og dermed bankede på døren til Top-5. Den forsvarende mester Jake Dennis havde haft en skidt kvalifikation, men havde kørt sig 5 pladser frem, til en pointgivende 9. plads.

Grundet den tidligere Safety Car i løbet, blev løbet forlænget fra 35 til 37 omgange.

Dommerne valgte at udskyde afgørelsen på de potentielle tekniske afvigelser på Wehrlein og Dennis’s biler, til efter målflaget.

Nick Cassidy satte løbets hurtigste omgang, og fik derfor bonuspoint for det.

Pascal Wehrlein
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Pascal Wehrlein og TAG Heuer Porsche tog sæsonens første sejr, foran Sebastien Buemi i Envision Racing, og Nick Cassidy i Jaguar TCS Racing.

Maximilian Günther i Maserati MSG Racing sluttede firer, foran Mitch Evans i Jaguar TCS Racing, Jean-Eric Vergne i DS Penske, Jake Hughes i NEOM McLaren, Stoffel Vandoorne i DS Penske, Jake Dennis i Andretti, og Norman Nato i Andretti på P10.

De næste to afdelinger af ABB FIA Formula E World Championship 2024 køres den 26.-27. januar på Diriyah banen i Saudi Arabien.

 

Opdatering

Efter målflaget gik dommerne i gang med at kigge på hændelser fra løbet.

Antonio Felix da Costa har fået 3 startpladsers straf til det næste løb, som han deltager i, på baggrund af kollisionen med Nico Müller.

Til gengæld blev både Pascal Wehrlein og Jake Dennis frikendt for den tekniske afvigelse, som dommerne var i gang med at undersøge gennem det meste af løbet. Undersøgelsen var relateret til de signaler som speederen sendte til det elektriske system, men her blev alting fundet ok.

Relaterede nyheder